Amazon Amerika Satıcı Hesabı Açılışı Nasıl Yapılır?
Amazon Amerika’da satıcı hesabı açmak ve dünyanın en büyük e-ticaret pazar yeri olan Amazon’da ticaret yaparak ürün satmak gibi bir hayaliniz varsa bu yazımı dikkatli okumanızı tavsiye ediyorum.
Biliyorsunuz ki e-ticaret yapabilmeniz için öncelikle seçmiş olduğunuz e-ticaret platformlarında mağazanızı açmalısınız. Bu nedenle Amazon’da ticarete başlamadan önce de Amazon’un sizden istediği şartları ve yeterliliği sağlamalı ve ardından hesap açılışı için başvuru yapıp kabul ettirmelisiniz.
Eskiden direk Amerika Amazon’da ülke olarak Türkiye’yi seçerek hesap açabiliyorduk. Ancak Amazon buradan Türkiye’yi kaldırdı. Şu an için en doğru çözüm önce şirket olarak veya şirket olmadan Amazon Türkiye’de hesap açmak. Sonra bu hesabınız üzerinden Amazon Amerika’da hesap açmak. Bu şekilde yaptığınızda hesabınız açılıyor. Amazon Türkiye hesabınızı nasıl açabileceğinizi bir önceki yazıda anlattım.
Amazon Türkiye hesap açılışını yaptıktan sonra yapmanız gereken tek şey hesabınıza girip aşağıda yer alan adımları takip etmektir.
1.Seller Agreement
Amazon Türkiye hesabınıza girin ve ana sayfanıza gelerek aşağıdaki fotoğrafta göründüğü gibi Envanter bölümündeki “Global Satış” seçeneğine tıklayarak ilerleyin.
“Global satış” seçeneğine tıkladığınızda karşınıza kıta seçeneklerinin çıktığını göreceksiniz. Burada Amerika, Avrupa, Asya Pasifik, Ortadoğu ve Afrika seçeneklerini göreceksiniz.
Amazon Amerika’da satış yapmak için Amerika satış hesabı oluşturun seçeneğini tercih ediyoruz. Daha sonra ise gelen sayfada Amazon Türkiye’de kullandığınız e-mail ve şirket adı ve şifre bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.
Bu aşamada Amazon Türkiye’de kullandığınız e-mailinizi kesinlikle kullanmanız gerekiyor. Eğer maili aynı şekilde girmezseniz diğer bilgilerinizi de Amazon önünüze getirmeyecektir.
2.Seller Information
Bu aşamada Amazon Türkiye üzerinden hesap açtığınız için özellikle adres bilgilerinizin doğrudan karşınıza Amazon Türkiye hesabınızdan aktarıldığını göreceksiniz.
Burada özellikle bilgilerinizin ve adreslerinizin birbiri ile aynı olmasının, Amazon Amerika hesabınızın sorunsuz açılmasına imkan sağladığını göreceksiniz.
Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi işiniz için gerekli olan satıcı bilgileri girilir ve artık bir sonraki aşama olan ödeme ve para alma metodlarına geçilir.
3. Billing/Deposit Method
Amazon’un hesap açılışı için sizden istediği 47 dolarlık kesinti işte tam da bu aşamada gerçekleşiyor. Bu aşamada kredi kartı bilgilerimizi Amazon’a girerek hem hesap açılış ücretimizi ve hem de ödeme yöntemimizi girmiş oluyoruz.
Ardından ise Amazon’un kazanacağımız parayı bize yatırabilmesi için ihtiyacı olan bir tane ABD banka hesabı tanımlayarak bu aşamayı tamamlıyoruz.
Eğer ABD’de tanımlı bir banka hesabınız yoksa Amazon Amerika hesabını açmaya geçmeden bir-iki gün önce bir PAYOONER hesabı açabilirsiniz.(Payoneer hesap onayı en az bir-iki gün sürmektedir.)
Diğer bir seçenek ise Amazon’un yönlendirmesi ile Hyperwallet kullanarak banka hesabını doğrudan bu aşamada açabilirsiniz. Herhangi bir ekstra zamana ihtiyaç duymayacaksınız bu işlem için çünkü Amazon’un yönlendirmesi ile hemen açılmaktadır.
Banka hesabı açılışı bu aşamada çok kritik bir husus durumundadır. Özellikle açmış olduğunuz banka hesap bilgilerinizin Amazon hesabınızdaki bilgilerle mutlaka aynı olması ve çelişmemesi gerekir. Aksi halde hesabınız açıldıktan kısa bir süre sonra Suspend olacak yani askıya alınacaktır.
Bu aşama banka hesabı oluşturulup gerekli olan hesap numarası ve diğer bilgiler girildikten sonra bitecek ve bir sonraki aşamaya geçilecektir.
4.Tax Information
Bu aşama Amazon’a vereceğiniz vergi bilgilendirmesidir. Bu aşamada vergiyi nerede vereceğinizi seçmeniz gerekecek ve tercih ettiğiniz vergi beyanını e-imza ile onaylamanız sizden istenecektir. Türkiye’de vergi vereceğinizi beyan ederek gerekli olan formu doldurmanız aşağıda yer alan fotoğraflardaki gibi karşınıza gelecektir.
Bu fotoğrafta da görüldüğü üzere önce sizin şirket yada şahıs olduğunuz daha sonra ise ABD vatandaşı olup olmadığınız sorulacaktır.
Burada önemli olan kriter şirketinizin şahıs şirketi olup olmadığıdır. Eğer şahıs şirketi iseniz “individual” seçeneğini seçmelisiniz. Limited veya Anonim ise şirketiniz “business” seçeneğini tercih etmelisiniz.
Ardından yine adres ve diğer bilgileri seçip yukarıdaki gibi adınızı yazarak imza atmanız gerekmektedir.Böylece bu aşamanında sonuna gelmiş olursunuz.
5.Product Information
Son aşamamızda ise satmayı düşündüğünüz ürünler ile ilgili anketi doldurup kısaca bilgi vererek hesap açılışımızı tamamlamış oluyoruz.
Bu aşamayı da geçtikten sonra artık Amazon Amerika hesap açılışınız neredeyse tamamlanmak üzeredir. Artık yapmanız gereken işletme sahibi veya yetkilisine ait pasaport veya yeni tip ehliyetinizin arkalı-önlü taranmış halini yüklemek, Amerikan banka hesap ekstresi(payoneer-hyperwallet) veya kredi kartı ekstrenizi amazona yükleyerek onay vermektir. Bu belgeleri de yükledikten sonra herhangi bir işleminiz kalmayacaktır.
Yazımızın başında dediğimiz gibi Amerika Amazon hesabı için Türkiye’den başvuru yapabilmeniz için öncelikle Amazon Türkiye hesabınızın olması gerekmektedir. Bu nedenle Amazon Türkiye’de nasıl hesap açmanız gerektiğini öncelikle öğrenmeli ve hesabınızı açmalısınız.